Danas počinje fajnal-for Evrolige: Spektakl na Bosforu

343 19.05.2017 10:12 Volcano sport tim

Prva titula Fenerbahčea ili nastavak dominacije CSKA? Nova defanzivna magija potcijenjenog Olimpijakosa ili deseta zvijezda na Realovom trofejnom nebu? Fajnal-for Evrolige krije odgovore na brojna pitanja, a počinje večeras polufinalima u Istanbulu.

Danas od 17.30 časova oslabljeni CSKA igraće protiv Olimpijakosa, sa ciljem da opravda ulogu favorita. Real Madrid i Fenerbahče igraće poslasticu u, prema mišljenju mnogih, finalu prije finala od 20.30 časova. Finale je na programu u nedjelju (20h) – na fajnal-foru koji, po mnogima, donosi najveću koncentraciju kvaliteta do sad. I sudare izvjesno najboljih timova kontinenta.

Budžet CSKA je preko 40 miliona eura godišnje, a ipak moskovski tim mora da strahuje zbog kadrovskih problema. Najveći problem je povreda najboljeg igrača, Miloša Teodosića. Nastup košarkaškog mađioničara ipak se očekuje.

- Miloš nije spreman u potpunosti, ali očekuje sa da ogromnom željom, koja je lako vidljiva, prevaziđe probleme – kratak je bio trener CSKA Dimitris Itudis.

Teodosić je tokom sezone bilježio 16,2 poena i 7,1 asistencija po meču. Sa druge strane, u redovima Olimpijakosa, je iskusni Vasilis Spanulis, spreman da zablista kad je najpotrebnije…

- Pokazali smo već da kad je gusto, kad se lome mečevi, niko nije tako hladnokrvan i precizan kao mi. Mnogi od nas strahuju na fajnal-foru – rekao je Spanulis, slavni grčki as, koji je u posljednja dva mjeseca podigao formu.

Real Madrid je igrao najbolju košarku u regularnom dijelu Evrolige, ali je u finišu počeo da posustaje. Teško da se može smatrati favoritom protiv Fenerbahčea, čiji je trener Željko Obradović ''zategao“ najbolju odbranu Evrope.

- Igrao sam nekoliko završnih turnira u proteklim godinama, to iskustvo znači svakom od nas. Ne plašimo se istanbulskih navijača, Obradovićeve odbrane, bilo čega. Došli smo da lijepom, napadačkom košarkom osvojimo titulu – rekao je Serhio Ljulj, bek Reala i najbolji igrač regularnog dijela sezone.

Obradović je bio standardno oprezan, ali i racionalan optimista, na jučerašnjoj konferenciji za medije.

- Lakše će nam biti u fajnal-foru nego u regularnom dijelu, jer nam od ljeta svako puni glavu da moramo biti na završnom turniru u našem gradu. Nemamo mi što da dokazujemo, osim da probamo da iskoristimo priliku da uđemo u istoriju. Svako od nas zna šta to znači – rekao je Obradović.

Najslavniji trener Evrope juri devetu titulu Evrolige, ali do nje mora prvo preskočiti Real… Možda i najtežu prepreku.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45