Kadeti počeli pripreme za SP

273 25.05.2018 10:49 Volcano sport tim

Kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore, srebrna sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, počela je danas u Podgorici pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Mladen Ostojić pozvao je 17 košarkaša za pripreme, od kojih će 12 putovati na šampionat planete. Na okupljanje je stiglo 14 igrača, dok će se Kljajić, Marsenić i Vujisić zbog klupskih i privatnih obaveza priključiti malo kasnije.

- Prvi put učestvujemo na takvom takmičenju, mi smo već počeli pripreme ranije, skautiranjem ekipa. Na žrijebu smo prošli relativno dobro, ali ćemo sve vidjeti na licu mjesta. Od 17 igrača koji će biti na pripremama, 12 je koji su prošle godine osvojili srebro na Eurobasketu i obezbijedili nam ovo Svjetsko prvenstvo - kazao je selektor Ostojić za sajt KSCG.

Pripreme će odraditi Marsenić, Karamanaga, Luka Živanović, Komšić, Vlahović, Kljajić, Pajović, Kljajević, Vujisić, Okiljević, Tomašević, Marinović, Bošković, Bojičić, Papić, Vučinić i Radulović. Većina je već zajedno prošla izazove u reprezentativnom dresu, što bi moglo da bude izuzetno značajno za dobar nastup i na šampionatu u Argentini.

- Očekivanja od ovog prvenstva su da damo sve od sebe, hemija u timu je sjajna, a puni smo samopouzdanja nakon prošlog Evropskog prvenstva. Obećavamo da ćemo pružiti maksimum da prikažemo Crnu Goru u najljepšem svjetlu - poručuje Vlahović.

Crnogorci su u grupi C, sa selekcijama Kanade, Novog Zelanda i Egipta. Kanađani su prvi rival 30. juna. Tim Mladena Ostojića na šampionat putuje 26. juna.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45