Bolt: Nemojte ni pomisliti da sam odustao od fudbala

230 12.04.2018 11:59 Volcano sport tim

Legendarni atletičar sa Jamajke Jusein Bolt nema namjeru da odustane od fudbalske karijere, pa je tako najavio da će ponovo trenirati sa fudbalerima Borusije iz Dortmunda.
Najbrži čovek na svijetu je prošle godine završio karijeru u atletici, tokom koje je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, kao i 11 najsjajnijih odličja sa Svetskih šampionata.
Bolt je potom u više navrata najavljivao da će se posvetiti fudbalu, spekulisalo se da bi mogao u Mančester Junajted, ali je najozbiljniju šansu dobio u Dortmundu, sa čijim fudbalerima je trenirao u martu. Trener Milionera Peter Šteger je tada posle dva dana treninga izjavio da Bolt još nije spreman za fudbal na top nivou, ali će Jamajčanin sada dobiti novu šansu.
"Ovo je meni veoma važno. Svi misle da se ja šalim, ali ja sam ozbiljan. Ali, uskoro se vraćam u Dortmund, tada ću trenirati sa Borusijom tri nedjelje. Potrebno je da procijenim svoje mogućnosti, da bih vidio na kom sam nivou, šta mogu da uradim ako je to moguće. Na to sam fokusiran. Radujem se novom izazovu, to je ono što želim", rekao je Bolt tokom Igara Komonvelta, koje se održavaju u Australiji.
"Sve sam već ostvario kada je u pitanju atletika. Sada sam okrenut ka novom cilju, a to je fudbal", dodao je Bolt.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45