Petrović nova predsjednica kluba

342 12.03.2018 12:02 Volcano sport tim

Bivša rukometašica Radmila Petrović nova je predsjednica Upravnog odbora Ženskog rukometnog kluba Budućnost, odlučeno je na Skupštini kluba koja je održana u hotelu ”Verde” u Donjoj Gorici.

Petrović je bila jedini kandidat, a na tu funkciju izabrana je jednoglasno. Bivša kapitenka dvostrukog šampiona Evrope tako je postala prva predsjednica i najmlađa osoba na čelu najtrofejnijeg sportskog kolektiva u Crnoj Gori.

“Presrećna sam. Velika je čast, ali i opterećenje voditi klub onako kako je to radio Peđa. Daću sve od sebe da nastavimo stazama uspjeha“, kazala je 29-godišnja Petrović, koja je igračku karijeru završila nakon Olimpijskih igara 2016.

Novi sponzor kluba biće trgovinski lanac HDL vlasnika Komnena Lakovića. Na čelu kluba, Petrović će naslijediti Predraga Boškovića, koji je na Skupštini podnio ostavku.

Bošković je bio na čelu kluba od 16. decembra 2006. godine, kada je naslijedio BudimiraStanišića.

“O ovome sam razmišljao još nakon Olimpijskih igara u Riju. Teško je odvojiti se od porodice, jer je za mene Budućnost druga porodica. Ostavljam klub u dobroj situaciji, bez bilo kakvih dugovanja, prema bilo kome. Ovo je novi početak kluba, koji će, siguran sam, nastaviti da se razvija i da učvrsti pozicije na evropskoj sceni”, kazao je Bošković.

Tokom njegovog mandata Budućnost je dva puta bila prvak Evrope – 2012. i 2015. godine, a osvojila je i Kup pobjednika kupova 2010. godine.

Bošković je ministar odbrane u Vladi Crne Gore i potpredsjednik Evropske rukometne federacije.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45