Eurosport snima dokumentarac o 'lavicama'

325 30.01.2018 09:43 Volcano sport tim

Olimpijski kanal (zvanični kanal Međunarodnog olimpijskog komiteta) i čuvena televizija Eurosport donijeće priču o crnogorskim rukometašicama koje su 2012. godine osvojile srebro na Igrama u Londonu, pišu Dnevne novine.

Film o “lavicama” zove se “One” i biće dio serijala o zemljama koje su na Ljetnjim olimpijskim igrama osvojile po jednu medalju. Tročlana ekipa iz Španije Hoakin Torents, Hoze Luis Pimulije i Hesus Havijer Ruis, potpomognuta domaćim snagama (njihov domaćin bio sportski novinar Milutin Grgur) u Crnoj Gori su, kroz desetodnevno druženje sa našim rukometašicama, snimali dokumentarni film o podvigu lavica u prijestonici Ujedinjenog Kraljevstva. Bojana Popović, Milena Raičević, Suzana Lazović, Dragan Adžić, Nikola Petrović, Predrag Bošković, Dušan Simonović, Vesna Medenica, Draginja Vuksanović, Marina Radulović, Slavko Burzanović i Dragiša Dedić govorili su u ovom filmu o nezaboravnim danima u Londonu, ali i iz svog ugla gostima predstavili Crnu Goru…

- Prvi put smo u Crnoj Gori i iz nje nosimo fantastično iskustvo. Zemlja i ljudi su fenomenalni, hrana takođe. Osjećali smo se kao kod kuće. Tim koji je ovdje predvodio gospodin Grgur bio je fascinantan. Obišli smo cijeli svijet radeći ovaj posao, ali ono što smo imali kod vas nosićemo u srcu zauvijek - istakao je Hoakin Torents.

Film “One” donosi priču o putu “lavica” do istorijske medalje, njihov život prije i nakon Olimpijskih igara, povratak u domovinu i nezaboravne scene dočeka na aerodromu i u centru Podgorice… Naravno, bilo je govora i o rukometu i sportu uopšte u Crnoj Gori iz ugla heroina iz Londona, a poseban akcenat stavljen je na Crnogorke i da li je olimpijska medalja promijenila živote žena u Crnoj Gori, kao i njihov status u društvu.

Premijera filma “One” očekuje se na jesen ove godine.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45