Sve je spremno - Obamejang uskoro u Arsenalu

208 29.01.2018 11:56 Volcano sport tim

Arsenal je krenuo u totalnu ofanzivu na Pjer-Emerika Obamejanga, a engleski mediji pišu da je samo pitanje sata kada će napadač Borusije preći u redove ''tobdžija''.

Prva ponuda od 56 miliona eura je odbijena u Dortmundu, a skoro sigurno neće biti ništa ni od trampe u kojoj bi učestvovao Olivije Žiru. Zato je jedini izbor za Arsena Vengera bio da pojača ponudu i da ispuni Borusijine finansijske zahtjeve koji su do sada iznosili oko 70 miliona eura.

Arsenalova nova ponuda iznosi 68 miliona i to je jako blizu onoga što traži Borusija. Gabonac je odavno dogovorio svoje uslove, a to znači da će na ''Emiratima'' zarađivati 10 miliona eura po sezoni tokom ugovora do 2021. godine. Jedini problem pored tih nekoliko miliona razlike u pregovorima je zamjena za najboljeg strijelca u Dortmundu. Borusija ga neće prodati dok ne dovede zamjenu. Prva meta je Entoni Modest koji trenutno igra u Kini i zarađuje ogroman novac, ali bi pristao na smanjenje plate da se vrati u Njemačku, gdje je rešetao u dresu Alternative su Visam ben Jeder iz Sevilje i pozajmica Mišija Batšuajia iz Čelzija.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45