Marija Jovanović završava karijeru na kraju sezone

290 29.01.2018 09:27 Volcano sport tim

Bivša reprezentativka Crne Gore Marija Jovanović odlučila je da se na kraju ove sezone oprosti od rukometa.

- Završavam. Istrošila sam se fizički i psihički. Nalazim svakodnevno motiv, ali je naporno i sve me to prazni. Postala sam mašina, neću sebi to da dozvolim. Istina, u rukometu uživam cijeli život, ali neću da radim ništa na silu i da se forsiram. Sa druge strane, već sam imala drugi operativni zahvat što nije mnogo za igrača sa dugom karijerom, ali mislim da je najbolje vrijeme da zadovoljna i mirna stavim tačku - rekla je Marija u razgovoru za Pobjedu.

Odlazak na kraju sezone znači da reprezentacija ni u buduće neće računati na nju. Bila je projektovana za SP (negdje prije početka operisala koljeno), a onda i za kvalifikacije za EP (važan meč u martu u Gdinju sa Poljskom).

- Sjećam se da sam se oprostila od reprezentacije. Provela sam najljepše trenutke u Crnoj Gori. Ali, jednostavno mislim da nema smisla odmagati nekome. Mislim da je plan bio da se radi sa mlađim igračima, treba nastaviti i vjerovati u njih. Naravno, uz pomoć i onih igrača koji se mogu vratiti. Srcem sam uz reprezentaciju i svoju zemlju, ali rekla sam još nakon Rija nešto i tako će biti - dodala je Jovanović.

Osim zasićenja i premora, bivša kapitenka “lavica” navela je još neke razloge odlaska sa scene.

- Prestalo je ono vrijeme kada sam iskreno uživala u igračima, ekipama. Ne vidim toliku ljepotu u rukometu. Možda je sve do mene, ali nedostaje mi nešto što sam gledala kod Bojane Popović. Zaista ne vidim više tu kreativnost. Nekako mi se čini da je sve rukomet mehanizam - zaključila je rukometašica mađarskog FTC-a.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45