WTA

Od najgoreg broja 1 do šampionke Australijan opena

303 28.01.2018 09:48 Volcano sport tim

Kada su već navijači praktično digli ruke od nje, kada bukvalno niko nije očekivao da ponovo bude najbolja na svijetu, a kamoli da osvoji taj toliko čekani Gren slem, Karolina Voznijacki je zablistala. Priču o novoj šampionki Australijan opena donio je portal Mozzartsport.

Inat koji očigledno kola njenim venama, nevjerovatna upornost, ali i neupitno tenisko znanje konačno su joj, tek u 28. godini života dodijelili status legende. Titula na Australijan openu koju je osvojila u napetom jučerašnjem finalu protiv Simone Halep tek joj je prva Gren slem u karijeri. Ali ne vjerujemo i posljednja.

Atraktivna Dankinja čija su oba roditelje bili profesionalni sportisti u svoje vrijeme (majka Ana reprezentativna odbojkašica, otac Pjotr, kao i stariji brat Patrik fudbaleri) prijetila je da postane još jedna izgubljena šampionka. Posljednjih sezona se više bavila poziranjem polunaga ili naga pred kamerama raznoraznih muških magazina. Samim, tim sakupila je dosta poena kod muške populacije, a onda se prenula i vratila teškom radu, nečemu što ju je odlikovalo na početku karijere. Takoreći - vratila se teniskim korijenima. Jer kada ništa ne funkcioniše, to je definitivno najbolje rješenje što je i sama dokazala. Rad, rad, rad i samo rad. I na kraju se isplatilo, kao u narodnoj poslovici.

Šesta različita šampionka uzastopnih Gren slemova šest godina je čekala da se vrati na prvo mjesto WTA liste, osam i po godina nakon što ga je prvi put zaposjela, u čemu je uspjela podizanjem pehara u Melburnu. A prije samo godinu i po dana bila je 74. na svjetskoj ljestvici!

Ono što je Voznijacki uradila je nešto u čemu, npr. nije uspela Jelena Janković ili Dinara Safina. Bile su prve, bile su dominantne, ali kada su krenule da padaju, sunovrat je bio nezaustavljiv. Ruskinja je veoma rano zbog frustracija i povreda okačila reket o klin, dok se Džej Džej i dalje bori, mada je trenutno povrijeđena i ozbiljno razmišlja da i ona digne ruke.

Karolina je uspjela da ipak stavi "tačku na I" svoje karijere i sada bi hladne glave mogla da odmori do kraja života, Zaradila je i više nego dovoljno, mlada je, lijepa i popularna. Sigurno lijepoj Karolini iz Odenzea ne bi bilo teško da nastavi život obične djevojke sada kada je konačno sprala sa sebe naziv "najgoreg broja 1 u istoriji ženskog tenisa".

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45