WTA

Marion Bartoli: Bila sam na ivici smrti

351 10.01.2018 10:55 Volcano sport tim

Nevjerovatna životna priča Marion Bartoli najbolje govori o tome koliko i sportski šampioni mogu da imaju težak život.

Marion Bartoli je osvojila Vimbldon i nakon toga završila karijeru. Umjesto da uživa u bogatstvu koje je zaradila, za Francuskinju tada počinje najveći košmar.

Porodični problemi sa sada već bivšim momkom i bolest.

“Prije virusa sam mnogo kilograma izgubila zbog svog bivšeg, koji mi je napravio pakao od života. On je zaista bio totalni šu..k. Mnogo sam naučila iz svega toga… Zbog svog karaktera, prihvatala sam neprihvatljive stvari i govorila sebi da nije ozbiljno, a na kraju sam bila potpuno uništena. Izgubila sam mnogo na težini, bila sam slaba, to mi je uticalo na imuni sistem i onda me je virus dokrajčio. Bila sam ekstremno mršava, a da to nisam ni primjećivala“, kaže Bartoli.

Ona je bila na ivici smrti, međutim izvukla se i sada želi da se vrati tenisu. Igraće u Majamiju i to odmah na turniru protiv najboljih na svijetu.

“Iskreno, neću da trpim da igram čelendžere, igrala sam ih sa 16, neću sa 33 godine. Ako se vraćam, želim da igram velike mečeve na velikim stadionima. Želim da povratim bolju sliku o sebi u svojim očima, zato je ovaj povratak dupli proces i zato ulažem toliko. Dijelom zato što želim da pobjegnem ovoj bolesti i da dokažem da, uprkos tome što su me centimetri dijelili od smrti, ponovo mogu da budem tri sata na terenu i da pobijedim. A drugi razlog jeste što me je on ponižavao svakog dana. Svakog dana, na podmukao način, činio je da se osjećam bezvrijedno. Oduzeo mi je svaku radost života. Želim da dokažem da mogu da ustanem“. – poručila je Bartoli.

Ona je 2013. osvojila Vimbldon, a 2016. su joj doktori zabranili da učestvuje na turniru legendi zbog toga što joj je srce bilo preslabo, pa je postojao rizik od srčanog udara.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45