Bez Borozana traže plasman u drugu fazu

343 09.01.2018 03:21 Volcano sport tim

Cilj reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Hrvatskoj je pobjeda protiv Makedonije i plasman u drugu fazu takmičenja, kazao je selektor Dragan Đukić.

On je potvrdio da će ''lavovi'' u Hrvatskoj nastupiti bez povrijeđenog Vuka Borozana.
- EP je najkvalitetnije takmičenje u rukometnom sportu, a naše je zadovoljstvo, čast i ponos što smo dio toga. Crna Gora je treći put uzastopno na velikom takmičenju, a ove godine učestvujemo sa neskrivenim ambicijama da napravimo istorijski korak i zabilježimo prvu pobjedu - kazao je Đukić na konferenciji za novinare.

Selektor je naglasio da njegove izabranike očekuje težak zadatak, podsjećajući da će igrati u grupi sa Njemačkom, Slovenijom i Makedonijom.

- Nalazimo se u grupi sa zvaničnim evropskim prvakom, sa kojim otvaramo takmičenje. U drugom kolu igramo sa Makedonijom, izuzetno jakom selekcijiom, a u trećem sa Slovenijom, bronzanom selekcijom sa šampionatu svijeta. Utakmica sa Hrvatskom u Splitu pokazatelj je da, bez obzira na kvalitet rivala, imamo šta da pokažemo - kazao je Đukić.

Pivot Nemanja Grbović se oporavio i spreman je za šampionat, dok Borozan neće biti dio tima.
- To je igrač koji nas je doveo do EP, drugi strijelac kvalifikacija i rukometaš koji je na EP trebao da pokaže i dokaže šta znači u svjetskom rukometu. Stanje povrede je takvo da vjerovatno do februara neće moći normalno da trenira - rekao je Đukić.

Evropsko prvenstvo počinje 12. januara.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45