FIBA vraća stari sistem kvalifikacija

286 13.12.2017 12:20 Volcano sport tim

Nakon samo dva kola kvalifikacija za SP u Kini 2019, FIBA je shvatila kakvu je pometnju napravila i spremna je da ponuditi kompromis čelnicima Evrolige u vidu ukidanja bizarnih kvalifikacionih utakmica tokom sezone, pa će se najvjerovatnije ''prozori'' u novembru 2018. i februaru 2019. ukinuti.

 

To znači da je FIBA spremna da udovolji zahtjevima Evrolige, ali i reprezentacija, koje žele da igraju kvalifikacije sa najboljim igračima koje imaju. Ukidanjem ''prozora'', kvalifikacione utakmice igrale bi se u julu, nakon kraja klupskih sezona, avgust bi ostao slobodan za igrače, a u septembru bi klubovi počeli pripreme za sljedeću sezonu.
 
Ipak, zvanične potvrde o ukidanju kvalifikacionih ''prozora'' za sada nema. Međutim, izvori bliski svjetskoj kući košarke potvrdili su mnogim evropskim medijima da je dogovor postignut i samo se čeka zvanična objava ove odluke.
Podsjetimo, uvođenjem kvalifikacija u toku sezone napravljena je velika pometnja u svijetu košarke. Najviše su ispaštali nacionalni timovi koji nijesu mogli da računaju na igrače iz Evrolige i NBA lige.
TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45