Ko će sve moći da gleda Crnu Goru u kvalifikacijama?

405 29.11.2017 08:31 Volcano sport tim

Najjači klupski fudbal je već drugu godinu zaredom van domašaja “običnih smrtnika”, a sličnim putem ide i reprezentativni – UEFA je juče zvanično objavila da je kanas Sportklub otkupio pravo prenosa za region svih mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, novoosnovanu Ligu nacija, te kvalifikacione cikluse za EURO 2020. i SP 2022.

“Super” paket ekskluzivnih prenosa ostao je san većine nacionalnih televizija, koji su izgubili bitku sa moćnijim, bogatijim rivalom. Nije, međutim, sve tako crno i dramatično, kažu iz RTCG-a za Dnevne novine.
- Učestvovali smo na tom tenderu, izašli sa izuzetno dobrom ponudom, istom kojom smo otkupili prethodni “reprezentativni” paket, ali očigledno da platežnoj moći Sportkluba nijesmo mogli da pariramo. Ni mi, ni ostale nacionalne televizije regiona. Znamo da je zbog toga već nastao opšti haos, ali Sportklub sada diktira pravila igre i to je apsolutno legitimno - objašnjava Đorđije Kustudić, urednik sportske redakcije u TVCG.

Ono što interesuje javnost u Crnoj Gori znači li sve ovo prostim rječnikom rečeno da onaj ko ne plaća Sportklub neće imati priliku da gleda ni mečeve Crne Gore u gore pomenutim takmičenjima.
- Teoretski je to moguće, jer je Sportklub vlasnik prava i ne mora nikome da ih prodaje. Ipak, nadam se da ćemo uz neku korektnu komunikaciju, kakvu smo imali do sada, uspjeti da pronađemo obostrano kvalitetno rješenje i u toj koekskluzivi dođemo do ovog paketa. To nam je strateški cilj. Želimo taj paket, radimo na tome, novac iz budžeta za ta takmičenja je opredijeljen, a linija sa Sportklubom je konstantno otvorena. Dakle, nije stvar u Evropskom prvenstvu koliko u tim kvalifikacionim mečevma i Ligi nacija to je naš prioritet - dodao je Kustudić.

 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45