Dejo je meta Baskonije

292 26.10.2017 09:06 Volcano sport tim

Poraz od Valensije u trećem kolu Evrolige spustio je zavjesu na trenerski rad Pabla Priđonija u Baskoniji, što je početnik na klupi ekipe iz Vitorije sam potvrdio na konferenciji za medije, kada je definitivno dao ostavku. Mladi trener, kome je ovo bio prvi angažman po okončanju bogate karijere, platio je danak neiskustvu, ali i pritisku i ogromnim očekivanjima navijača.

Ovakav ishod mogao se očekivati i tokom sredine oktobra, kada su počele i prve spekulacije o mogućoj Priđonijevoj smeni.  Još od tada u mislima Baskonijine uprave javilo se jedno ime - Dejan Radonjić. Priđonijev odlazak ubrzao je stvari - jer trofejni stručnjak i nekadašnji trener Crvene zvezde jeste tema razgovora u kancelarijama klupske vrhuške. Dosad nije bilo zvaničnih kontakata, ponajviše zbog toga što su htjeli da pruže Priđoniju šansu da se ispravi.

Dejan Radonjić je sada među dvojicom glavnih kandidata za upražnjeno mjesto. Drugo ime visoko rangirano na listi želja je prošlosezonski osvajač ACB lige Pedro Martinez. On je posle velikog uspjeha u španskom prvenstvu napustio tabor Valensije i od tada je bez angažmana. U Baskoniji je, baš kao i Radonjić, bio rado viđen još ljetos, ali se ekipa tada opredijelila da Priđoniju pruži šansu. 

Podsetimo, Baskonija je praktično obnovila interesovanje koje datira još od prošle godine, nakon Radonjićevih sjajnih rezultata sa Zvezdom. Sada je mogućnost da se dugo čekani transfer realizuje postala realnija nego ikad prije. Prije svega iz razloga što najtrofejniji trener u istoriji crveno-bijelih nema klub. 

 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45