FSCG od UEFE dobio 443 hiljade eura

339 19.10.2017 03:26 Volcano sport tim

Fudbalski savez Crne Gore dobio je 443 hiljade i 263 eura za razvoj omladinskog fudbala, na osnovu tzv. solidarnih isplata, koje UEFA raspoređuje od prihoda ostvarenih od Lige šampiona i Lige Evrope.

Taj novac, kako je saopšteno iz UEFA, je dostupan za distribuciju klubovima, preko nacionalnog saveza ili profesionalnih liga, a klubovi ga moraju upotrijebiti za razvojne programe mlađih selekcija i doprinos lokalnoj zajednici.

Ukupno, UEFA je nacionalnim savezima ili ligama u Evropi raspodijelila 124,37 miliona eura, od čega će 80 odsto dobiti nacionalni savezi i/ili lige sa bar jednim predstavnikom u Ligi šampiona.

 
 Kako je navedeno iz UEFA - “novac bi, u principu, trebalo da bude raspoređen na jednake djelove svim klubovima, s tim da je moguća i drugačija raspodjela, ako je bazirana na definisanim kriterijumima treninga mlađih timova”.

“Svaki klub, da bi dobio sredstva, mora da ima odobreni razvojni program za mlađe selekcije, koji u skladu sa nacionalnim pravilnikom o licenciranju, koji je UEFA odobrila”, saopšteno je iz evropske kuće fudbala.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45