Entoni ipak u Oklahomi, kod Vestbruka i Džordža

290 24.09.2017 09:53 Volcano sport tim

Posao je završen – Karmelo Anthony napustio je Njujork Nikse i pridružio se Oklahoma Siti Tanderu, gdje će formirati tri zvijezda sa Raselom Vestbrukom i Polom Džordžom.

Ovaj trejd bio je vrlo komplikovan zbog ''non-trade'' klauzule u ugovoru koja mu je omogućavala izbor kluba u koji će biti zamijenjen. Dan prije transfera, poznati novinar Ejdrijan Vojnarovski je objavio da je Entoni Knicksima predao listu klubova u koji želi želi da ide, a jedan od njih bila je i Oklahoma. Najavljivalo se da će trejd biti gotov do ponedjeljka, ali na kraju su klubovi požurili i dogovorili posao u subotu veče. Niksi su zauzvrat dobili relativno skroman paket – Daga Mekdermota, Enesa Kantera i pik druge runde drafta. 

Oklahoma se tokom ljeta nije pominjala kao izgledna Karmelova destinacija, zbog čega je vijest da će sjaj i glamur Njujorka zamijeniti prerijom Oklahome odjeknula poput bombe. Postavlja se pitanje kako će tri zvijezde koje su navikle da budu prve opcije u svojim timovima funkcionisati zajedno. Pogotovo se to odnosi na Karmela, koji je cijele karijere, otkad je došao u Denver 2003, bio neupitni vođa svojih timova.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45