Veliki trejd: Irving u Bostonu, Tomas i Žižić u Klivlendu

492 23.08.2017 09:00 Volcano sport tim

U noći između utorka i srijede u NBA ligi dogovoren je veliki trejd - Klivlend i Boston su se dogovorili da Kajri Irving pređe u Boston, a da u suprotnom smjeru krenu Ajzea TomasAnte ŽižićDžej Krauder i "loteri-pik" prve runde iz 2018. godine koji pripada Bruklinu.

Atmosfera u Klivlendu ozbiljno je narušena, pa zato i ne treba da čudi što je došlo do ovog trejda, u kojem se Irving odrekao dijela novca koji mu pripada kako bi olakšao sklapanje dogovora.
Kajri je jedan od najboljih šutera u NBA ligi. On se dokazao na najvećoj sceni, u NBA finalima. Mislimo da su najbolje godine ispred njega - rekao je Deni Ejndž, predsjednik košarkaških operacija Bostona.

Irving je u dosadašnjoj karijeri prosječno ubacivao 21,6 poena, imao 3,4 skoka, 5,5 asistencija i jednu ukradenu loptu za 34 minuta u igri na 381 utakmici kroz šest sezona u Kavalirsima. Ajzea Tomas je u posljednje tri sezone u dresu Seltiksa prosječno davao 25 poena i imao šest asistencija i tri skoka. Krauder je ubacivao 13 poena i imao pet skokova i dvije asistencije u posljednje tri sezone u Bostonu, dok će talentovanom Žižiću naredna sezona biti debitantska u NBA ligi.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45