Vlaisavljević napustio Zetu

303 07.07.2017 17:02 Volcano sport tim

Duško Vlaisavljević nije više trener Zete. Bivši selektor mlade reprezentacije Crne Gore podnio je ostavku poslije eliminacije od Željezničara u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tim sa “Trešnjice” remizirao je u revanšu pred svojim navijačima 2:2 i nije uspio da anulira minimalan poraz sa “Grbavice”.

Vlaisavljević je Zetu predvodio u drugom dijelu sezone, koju je završio na impresivan način, sa sedam vezanih pobjeda. Da nije bilo kazne Disciplinske komisije, koja je Zeti oduzela šest bodova jer je bivši čelnik kluba Radojica Božović dva puta ulazio u službene prostorije, iako na to nije imao pravo zbog doživotne suspenzije, na “Trešnjici” bi se slavila titula.

Eliminacija iz Evrope samo je ''okidač'' za ono što se moglo naslutiti posljednjih mjeseci. Iako je konstantno bilježio dobre rezultate, Vlaisavljević je bio pod velikim pritiskom u klubu, koji je najjači bio nakon prvog meča sa Željezničarom. Dan poslije tog poraza Vlaisavljević je htio da napusti Zetu, ali je odlučio da sačeka revanš sa sarajevskim klubom. 

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45