Potrudićemo se da na stadionu bude mnogo više Varvara

379 24.06.2017 09:08 Volcano sport tim

Regionalni derbi Budućnost – Partizan najavljuje spektakl, priziva šmek nekih ljepših fudbalskih vremena. Publika željna velikih utakmica se raduje kao nikada u posljednjih deset godina, legende “plavih” i “crno-bijelih” ne znaju kome da daju prednost, a okorjelim navijačima i jednih i drugih ključa krv…

Svi jedva čekaju da utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona dođu na tapet. Prva se igra u Beogradu 11. jula, a revanš je sedam dana kasnije u Podgorici. Međutim, u sjenci bajkovitih očekivanja stoji – organizacija utakmice pod Goricom 18. jula!

Organizacija koja mora da bude perfektna, jer će tokom utakmice Budućnost – Partizan, u glavnom gradu Crne Gore, napon biti visok. I oko stadiona, a posebno na podgoričkoj areni. A, organizovati utakmicu pod Goricom je vraški težak posao… Jasno je da se dvije navijačke frakcije – Varvari i Grobari – ne mirišu, tako da bi mala iskra mogla da uništi spektakl. Zbog toga su ljudi iz Budućnosti već počeli da prave plan koji ima za epilog – miran početak, miran tok i miran kraj utakmice. Kako Vikend novine saznaju, jedna od opcija je da dio tribine jug pripadne navijačima Partizana, te da ostatak bude prazan kako ne bi došlo do nemilih scena…

- To još nije precizno definisano, još se o tome razgovara. Na tu odluku će definitivno imati uticaj Uprava policije, jer njihove bezbjednosne procjene moramo da uzmemo u obzir. Na kraju, policija će imati određene zahtjeve prema nama kada je organizacija u pitanju. Čekaju se sastanci na najvećem nivou, a sve je u igri i naravno, brzo ćemo sve znati - rekao je za Vikend novine izvršni direktor Budućnosti Velibor Bošković.

Potražnja za kartama za utakmicu pod Goricom će biti ogromna. Toliko velika da bi tri puta veći stadion vjerovatno bio mali. Samo srećnici će doći do zlatnog parčeta hartije. A, kako će Budućnost prodavati ulaznice?

- Jedan dio će se prodavati putem trebovanja od pravnih i fizičkih lica, jedan će biti podijeljen navijačima Budućnosti i Partizana zvanično preko klubova, a jedan dio će se naći u slobodnoj prodaji - otkrio je Bošković.

Partizan ima veliki broj navijača u Podgorici i Crnoj Gori – kako ih spriječiti da ne uđu na stadion 18. jula?

- Spriječiti je malo gruba riječ, ali mnoge opcije su na stolu. Sigurno je da ćemo da se potrudimo da bude mnogo više navijača Budućnosti, nego Partizana - jasan je Bošković.

A, šampionu Srbije će svakako pripasti jedan dio karata – najmanje pet odsto koliko im garantuje UEFA. Da li će Partizan dobiti više ili ne za simpatizere?

- Razgovarali smo sa predstavnicima Partizana na žrijebu, konstantno komuniciramo sa njima, jer moramo da usaglasimo sve modele organizacije. Naša obaveza je da im obezbijedimo minimum pet odsto od ukupnog kapaciteta, ali ćemo pokušati da im izađemo u susret i da vidimo šta možemo da uradimo, ukoliko bude drugačijih zahtjeva. Naravno, isto tako očekujemo da odreaguju oni prema nama, jer stvarno korektno sarađujemo - rekao je izvršni direktor kluba.

Podgorički klub neće voditi svoje navijače organizovano na prvi meč.

- Klub ne vodi organizovano navijače, već se sami organizuju i idu. Kao klub ćemo pokušati da im pomognemo koliko možemo. Imamo podatak da će se oko 500 navijača uputiti iz Podgorice ka Beogradu - podvukao je Velibor Bošković, koji je najavio da bi “plavi” mogli da angažuju još nekoga od pojačanja (stigli Milan Mijatović, Miljan Vlaisaljević, Ilija Tučević, Risto Ristović i Dominik Korea) do utakmica sa Partizanom.

TIP 1X2
TIP DANA
Kristal Palas VS Brajton
16.12.2019 20:45